Puutarhablogi kaikille - pihaunelmia, kasvitietoa ja puutarhanhoitoa!

Hetkiä elämässä

Talven hurmaa

Teksti ja kuvat Jaakko Pöntinen

On talvi – monien mielestä paras aika ihailla luonnon kauneutta ja puhtautta. Talvi rauhoittaa ihmiset täällä kotisuomessakin yhteiseen ponnistukseen. On pysyttävä lämpimänä ruumiiltaan ja valoisana mieleltään. Lumenluonti, auton kanssa taisteleminen talven kylmässä, kenkiin pakkautuva lumi ja suojakelillä kaiken peittävä loska – mikäs sen kotoisampaa! Kaikki tämä on kuitenkin rikkautta. Vuodenaikojen värikkyyden seuraaminen on jokaisen suomalaisen suurimpia etuoikeuksia.

 Tapionpöytä

Tapionpöytä (l. pöytäkuusi, Picea abies f. tabulaeformis) murjottamassa lumen alla.

Pihlajanmarjat

Kahta se ei kanna… Vai kantaako sittenkin?

Talventörröttäjät

Isomaksaruohoa pumpulimaisin lumitupsuin koristeltuna.

Kauniita talventörröttäjiä ovat muun muassa hierakat, mesiangervo, koiranputki, osmankäämi, pujo, kultapiisku, ohdakkeet ja siankärsämöt. Tiedustele lisää läheisistä taimimyymälöistä!

Sato

Ensi vuoden satoa odotellessa. Hyötypuutarha on kaunis myös talvisin.

Linnut

Tali- ja sinitiainen, ruokintapaikkojen vakioasiakkaita.

Kauneus

Talven kauneus. Tällainen ei kesällä ole mahdollista.

Auto

Tuttu näky? Ei muuta kuin skrapa esiin ja raappaamaan. Muista pitää autoa lämmittimessä ennen lähtöjä – kylmästartit kuluttavat moottoria voimakkaasti.

Vuodenajat ovat lahja, vaikka niiden vaihtelu hieman ylimääräistä vaivaa teettääkin. Tämäkin talvi on pian taas ohi ja kesän helteillä yksi jos toinenkin (minä ainakin) taas ajattelee: ”Kun olisi edes hetken kunnon pakkanen, ettei tarvitsisi läkähtyä!” Joten ilo irti kun on raikasta ja vilvoittavaa ulkona!
Joulu on juhlittu, uudenvuoden juhlinnat vasta edessä. Viettäkäämme se sopivan rauhallisesti mutta iloisesti! Järjestäkää tuttavienne kanssa yhteisiä ilotulituksia – kaikki saavat enemmän riemua raketeista ja padoista, kun katselijoita on paljon. Myös kustannukset pysyvät paremmin aisoissa.
Iloista uuttavuotta kaikille lukijoille!

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Jätä kommentti