Puutarhablogi kaikille - pihaunelmia, kasvitietoa ja puutarhanhoitoa!

Aikoja ja tapoja

Paha kolesteroli, sokeri, maksa-arvo, verenpaine ja elopaino – kaikki normiarvojen yli. Nyt tarvitaan tahdonvoimaa muutokseen; luopua valinnoista, jotka tähän ovat johtaneet.

Kun olin lapsi, kyläkaupassa ei ollut tarjolla purkitettua lastenruokaa, ei talvisia tuoreita vihanneksia. Lapsien ruoka oli hyvää mannapuuroa ja mehukeittoa, kalaa, juureksia, ruisleipää ja voita. Kotona leivottua pullaa kastettiin maitokahviin ja lopuksi sokeripala huuleen, koska niin teki Valprii-vaarikin.

Kahvi tuo mielihyvää ja rituaaliin kuuluu myös kahvileipä, suolainen tai makea ja lopuksi huulisokeri. Monta kertaa päivässä.

Camelia sinensis on teekasvi (kuvassa koristekasvijaloste).

Lapsuuteni kodissa ei juotu teetä. Teehen ei liity lapsuusmuistoja eikä rituaaleja.

Minulla on ystävä, teen asiantuntija. Hän on tarjonnut teetä – valkoisia, keltaisia, vihreitä, sinivihreitä, punaisia ja mustia – mitä hienoimpia makuvivahteita, joita ei todellakaan voi häiritä esansseilla puhumattakaan maidosta tai sokerista, pullasta tai tiikerikakusta. Hyvä, tuore, oikein säilytetty tee on kuin hyvä viini.

Kun nyt valitsen teen, luovun vain kahvista ( ja sen mukana maidosta, sokerista, kahvileivästä).

Maissa, joissa tee on samanlainen kansallisjuoma kuin meillä kahvi, ei kansalaisista kolmannes ole tietääkseni ylipainoisia.

 

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/pihastud/public_html/wordpress-pihastudio/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/pihastud/public_html/wordpress-pihastudio/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Jätä kommentti