Puutarhablogi kaikille - pihaunelmia, kasvitietoa ja puutarhanhoitoa!

Amppareita vastaan

Moi!

Ampiaiset vaikuttavat olevan hyvin territoriaalisia – jos näyttää siltä, että jokin toinen ampiaisporukka on jo asettunut taloksi, jättävät pesän paikkaa etsivät ja toimettomaksi jääneet kuhnurit paikan rauhaan.

Tähän ideaan on tarttunut kirjoittajan sisko, kuvataiteilija Minna Louhelainen. Hän on kenties jokseenkin ylipätevä rakentelemaan näin yksinkertaisia vempeleitä, mutta eipä se häntä estä! Tässä hänen tekemänään kaksi erilaista pesää, toinen harmaasta kartongista (niiteillä kasattu) ja toinen sanomalehtipaperista (teipattu) tehtynä. Pahoittelen huonoa kuvanlaatua, kirjoittajalla oli hetkessä mukana vain kännykkäkamera.

Tekoampiaispesä sanomalehtipaperista
Kartonkinen tekoampiaispesä

Tekopesän tehosta kertoo siskoni todistus siitä, miten ampiaisten parvekkeen kautta sisään tuleminen käytännössä lakkasi, kun hän ripusti (kartonkisen version) tekopesän hänen ja hänen miehensä asunnon parvekkeelle. Jonkin aikaa myöhemmin he laittoivat parvekkeelle takkeja kuivamaan ja tulivat ripustaneeksi ne tekopesän eteen ja kas: ampiaiset palasivat parvekkeelle ja sisälle. Takit otettiin pois ja taas ampparit kaikkosivat. Sattumaa? Tuskin.

Kokeilkaa ja kertokaa, miten teillä toimi!

 

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/pihastud/public_html/wordpress-pihastudio/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/pihastud/public_html/wordpress-pihastudio/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Jätä kommentti