Puutarhablogi kaikille - pihaunelmia, kasvitietoa ja puutarhanhoitoa!

Avoimet ovet Peltolan siirtolapuutarhassa 17.7.2016

Terve!

Kävin ihailemassa ihmisten mökkimaisemia Peltolan siirtolapuutarhassa jokavuotisten avoimien ovien aikaan. Nähtävää, juteltavaa ja koettavaa oli paljon! Tässä esittelemäni ilmestykset ovat vain erittäin pieni osa suuresta, innostuneiden puutarhureiden ja viherpeukaloiden kansoittamasta pienoismaailmasta. Mukana kirjoittajalla oli myös pikkuinen tyttövauva, joka vuoroin nukkui, vuoroin katseli kanssani kasveja kätevästi kantorepusta (vauveli ei suinkaan vaikeuttanut ihmisten kanssa juttuun tulemista).

 

Harmaantunutta puuta ja mehitähti
Aloitetaan tällä hillityn kauniilla yhdistelmällä, joka löytyi Merja Huttusen mökin pihalta. Harmaantunut puu ja mehitähden murretut punaisen ja vihreän sävyt ovat kuin luodut toisilleen. Pöytälevyä kannattelee vanhan omepelukoneen jalusta.

 

Pelargonia-asetelma
Pirjo Varangan taideteoksessa on mahtavat värit ja hauskasti häkistä ”karkuun” yrittävä enkelinsilmäpelargonia! Vaikeasti käytettävät värisävyt on tässä saatu hienosti pelaamaan yhteen.

 

Kasvillisuutta, portti ja hiekkalaatikko
Kuin lapsuuden satukirjoissa voi Virpi Metsätähden puutarhassa käydä hiekkalaatikolle leikkimään – ohi monipuolisen, vehreän kasvillisuuden, läpi köynnösten valtaaman portin. Upeaa!

 

Karjalanneito eli neitobegonia
Tässäpä kukkii upeasti karjalanneito, myös neitobegoniana tunnettu. Kirjoittaja pyysi kyllä kuvan julkaisuluvan, mutta unohti kysyä lupaa omistajan nimen mainitsemiselle! Käyn tässä joku kaunis päivä rouvaa tapaamassa – lisään nimen sitten myöhemmin tähän jos lupa heltiää.

 

Puutarha-aiheinen pienoiselämä
Esko Klenbergin puutarhasta löytyi varsinainen aarre – yksityiskohtia on ja teema on mahtava! Pienoismaailma siirtolapuutarhan pienoismaailmassa.

 

Auringonkukat astioissaan
Laitetaan vielä lopuksi jotakin helposti sulavaa, silmiä hellivää. Auringonkukat pikku astioissaan koristivat Maija-Riitta Koskisen patiota. Yksinkertaista ja siten loisteliasta!

 

Tässäpä tämä pieni avaus valtavan monipuoliseen siirtolapuutarhojen tarjontaan. Kun vain olisinkin voinut jatkaa kiertelemistä loppumattomiin, mutta pikku tyttö oli hyvä jo saada takaisin kotiin tuttujen seinien suojaan ja toki äidin syliin – sen parempaa ei pienokaisille olekaan.

Kiitos kaikille, jotka puutarhojaan Peltolassa hoitavat ja hyvää kesänjatkoa lukijoille!

 

 

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedin

Notice: compact(): Undefined variable: limits in /home/pihastud/public_html/wordpress-pihastudio/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Notice: compact(): Undefined variable: groupby in /home/pihastud/public_html/wordpress-pihastudio/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 853

Jätä kommentti